Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

δεν εγινε ελεγχοσ στοιχειων ταυτοτητασ

Οι εικόνες από τις απίστευτες σκηνές βίας φιλοξενούνται στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου ενώ χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της καταλανικής εφημερίδας «La Vanguardia», η οποία γράφει: «Κυβέρνηση - Καταστολή 1-0».


δεν εγινε ελεγχοσ στοιχειων ταυτοτητασ

διαδρομη ηρακλειο ροδακινο

Από την πλευρά της η ισπανική El Pais γράφει: «Η κυβέρνηση εμποδίζει με βία το παράνομο δημοψήφισμα».


Δείτε μερικά πρωτοσέλιδα.


vangardia


el pais


guardian


indepentent



irish


liberation


metro


telegraph


times


Γερμανικός Τύπος: «Ματωμένη Κυριακή»


Το ζήτημα του δημοψηφίσματος στην Καταλονία αποτελεί βασικό θέμα της ειδησεογραφίας και στην Γερμανία.


Για μια «Ματωμένη Κυριακή στην Βαρκελώνη» κάνει λόγο η εφημερίδα Bild, η οποία επισημαίνει ότι ο κόσμος «έμεινε άναυδος μπροστά στην άγρια βία της αστυνομίας». «Ονειρεύτηκαν το νέο κράτος τους, την "Καταλονία". Αγνόησαν όλες τις προειδοποιήσεις, κατέλαβαν τη νύχτα τα εκλογικά κέντρα, διότι περίμεναν αντίσταση από την κεντρική ισπανική κυβέρνηση. Αλλά τέτοια αιματηρή βία δεν περίμενε κανείς», γράφει η εφημερίδα.


«Βρείτε επιτέλους συμβιβασμό!», γράφει σε ιδιαίτερα δραματικό τόνο σε σχόλιό του το περιοδικό Der Spiegel και σημειώνει:


«Η άσχημη κατάσταση στην Καταλονία είναι το αποτέλεσμα μιας κλιμάκωσης την οποία επέτρεψαν ο Καταλανός Κάρλες Πουτζντεμόν και ο Ισπανός Μαριάνο Ραχόι. Αντί για το διάλογο βασίζονται και οι δύο στην αντιπαράθεση. Αυτό πρέπει να αλλάξει». Είναι άσχημες εικόνες, συνεχίζει ο αρθρογράφος, αυτές που φτάνουν από την Καταλονία σε ολόκληρο τον κόσμο. «Βίαιες εικόνες, οι οποίες δεν ταιριάζουν σε μια ευρωπαϊκή και - ακόμη - σταθερή δημοκρατία. Δεν είναι απόδειξη ενός κράτους δικαίου που μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όπως πιστεύουν οι σκληροπυρηνικοί στην Μαδρίτη. Δεν είναι επίσης απόδειξη μιας καταπίεσης αιώνων των Καταλανών, όπως λένε πολύ συχνά οι σκληροπυρηνικοί στην Βαρκελόνη», προσθέτει και καταλήγει υποστηρίζοντας ότι οι δύο ηγέτες θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι υπεύθυνοι πολιτικοί και να αναζητήσουν έναν συμβιβασμό, πιθανότατα ένα καθεστώς αυτονομίας για την Καταλονία.


«Αν δεν το καταφέρουν μόνοι τους, τότε θα πρέπει να αναμιχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση», τονίζει.




ρανταρ φουρουνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου