Η απόφαση ελήφθη το Σάββατο, κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Παράλληλά, αποφάσισαν την αλλαγή του πλαισίου διεξαγωγής των πλειστηριασμών και την υπαγωγή της ευθύνης και εποπτείας της πλατφόρμας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
μαθαινω τουρκικα μαθημα 1
Συγκεκριμένα, η γενική συνέλευση αποφάσισε:
«Ομόφωνα: α) Για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων είναι ανάγκη να αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο και η ποινική αντιμετώπιση όσων επιτίθενται και προπηλακίζουν συναδέλφους κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών ή στα γραφεία τους και
β) Για την καλύτερη εποπτεία των πλειστηριασμού και προς διευκόλυνση του υπαλλήλου του πλειστηριασμού και των λοιπών παραγόντων της διαδικασίας, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός να διεξάγεται μια μέρα την εβδομάδα και σε μία βάρδια.
Κατά πλειοψηφία: Για αλλαγή του πλαισίου διενέργειας των πλειστηριασμών, με σκοπό τη διασφάλιση της νομιμότητας και τον ρόλο του συμβολαιογράφου ως εγγυητή της:
1) Πλειστηριασμοί με τη φυσική παρουσία του συμβολαιογράφου: να διενεργούνται μόνο εντός αίθουσας Ειρηνοδικείου και η διαδικασία να ολοκληρώνεται έως τις 15.00, μμ, δηλαδή εντός του ωραρίου συζήτησης των υποθέσεων από τους ειρηνοδίκες. Η μεταβολή αυτή θα γίνει η αρχή για να αντιληφθούν οι πολίτες ότι ο συμβολαιογράφος είναι και ενεργεί ως όργανο της εκτέλεσης, ισότιμα με το δικαστή και προστατεύεται από την πολιτεία με τα ίδια μέσα.
2) Οι πλειστηριασμοί με ηλεκτρονικό τρόπο να διενεργούνται: α) στον ίδιο τόπο, δηλαδή σε αίθουσα Ειρηνοδικείου. β) Μία ημέρα την εβδομάδα και όχι διαζευκτικά Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, β) Επί δίωρο (όχι έξι ώρες, σε περίπτωση που ο επισπεύδων επιλέξει τη διενέργεια το πρωί ή τέσσερις ώρες σε περίπτωση που ο επισπεύδων επιλέξει τη διενέργεια το απόγευμα) με άμεση εποπτεία και διεύθυνση της διαδικασίας από τον συμβολαιογράφο.
3) Τροποποίηση της διάταξης της ΥΑ 41756/30-5-17, με την οποία ορίζεται ότι η «ταυτοποίηση» των υποψηφίων πλειοδοτών/φυσικών, γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω των στοιχείων του TAXIS. Ο έλεγχος της ταυτότητας των φυσικών/ νομικών προσώπων πλειοδοτών που διαθέτουν ΑΦΜ στην Ελλάδα, πρέπει να γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία των ιδίων ή αντίστοιχα των εντολοδόχων τους, ενώπιον του συμβολαιογράφου, με την σύνταξη σχετικής πράξης και να ακολουθεί η έγκριση της εγγραφής τους στο ΗΛΣΥΠΛΕΙΣ.
ψωριαση και τατουαζ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου