Οπως είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρτ, σήμερα από τις Βρυξέλλες οι θεσμοί «παραμένουν στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», προσθέτοντας: «Εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής πρόοδος».
γαστριτιδα φαρμακευτικη αγωγη
ζακλιν χατζοπουλου
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι δεν έχει προαποφασιστεί συγκεκριμένη ημερομηνία αποχώρησης των θεσμών από την ελληνική πρωτεύουσα, διευκρινίζοντας πως «δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής».
Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece οι Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) θα αναχωρήσουν αύριο από την Αθήνα.
Παρά την πρόοδο στις χθεσινές συναντήσεις η τελική συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (Staff Level Agreement), η οποία θα επισφραγιστεί πολιτικά από το Eurogroup (στις 20 Μαρτίου, στις 7 Απριλίου ή αργότερα), φαίνεται πως είναι μακριά.
Ενδεικτικά στο θέμα του ασφαλιστικού δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για το ύψος των απαιτούμενων μέτρων, αν δηλαδή θα είναι 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ όπως ζητά το ΔΝΤ ή 0,75% του ΑΕΠ (1,35 δισ. ευρώ) που φέρεται να αντιπροτείνει η κυβέρνηση. Ομοίως, για το αφορολόγητο η συνάντηση δεν επεκτάθηκε στο τελικό ποσό μείωσης, αλλά στο πόσοι Έλληνες πληρώνουν φόρο εισοδήματος.
Ομοίως, σε σχέση με τα κοστολογημένα αντισταθμιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στους θεσμούς, αυτά δεν γίνονται στο σύνολο τους αποδεκτά από τους δανειστές που επιμένουν σε μέτρα που θα τονώνουν την ανάπτυξη, αντί των μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα που προτάσσει η κυβέρνηση. Πάντως, το ΔΝΤ εμφανίζεται πιο δεκτικό σε θέματα που σχετίζονται με την παιδική φτώχεια και την ενίσχυση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
οακα ηλεκτρικος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου